top of page

De Bowen Techniek® is een milde en effectieve behandelmethode om ontspanning in het lichaam te brengen en de balans te herstellen. Het is een natuurlijke geneeswijze waarbij op de fascie wordt gewerkt.

 

De fascie is een groot net dat rond alle spieren, organen, bloedvaten en zenuwen aanwezig is. Het omsluit en verbindt alle structuren met elkaar. Als er ergens sprake is van een verstoring zal de fascie samentrekken en verstrakken als een natuurlijke bescherming. Ook emotionele en mentale belasting geven een vergelijkbare reactie. Meestal corrigeert het lichaam dit zelf, maar soms lukt dit niet meer en blijft de fascie gespannen wat uiteindelijk tot klachten leidt.

 

Tijdens de behandeling maak ik kleine rolbewegingen (moves) met duim en vingers op specifieke plaatsen op het fasciale weefsel. Door de move wordt de fascie in beweging gebracht en wordt er via het zenuwstelsel een signaal afgegeven aan de hersenen. Na enkele moves is er een pauze zodat het lichaam de tijd krijgt de prikkels te verwerken en het herstelproces in gang te zetten. De reacties op deze subtiele aanrakingen zijn vaak snel en direct.

 

De Bowen Techniek helpt en verlicht bij een groot aantal klachten: rug-, schouder- en nekpijn, sportblessures, ademhalingsproblemen, RSI, stress, hooikoorts, hoofdpijn, chronische vermoeidheid, menstruatiepijnen, etc.

Behalve het behandelen van klachten kunnen met de Bowen Techniek ook vaak klachten worden voorkomen.

bowen © Massage etcetera
bottom of page